top of page

Kiwiskolen

Designet og prosjektert av

AD Arkitekter og laget av

JH Interiør

Klasserommene er kalt eple og sitron, men det var ingen lek da lavpriskjeden Kiwi skulle innrede over 800 m2 til kurslokaler over Kiwi-butikken på Lierstranda i Lier. Da snoren ble klippet i august 2010, ble Kiwi-skolen samlet under ett tak, og her kurses regionsjefer, butikksjefer, distriktssjefer og traineer fra hele landet.
 


 

Det var ingenting som ble overlatt til tilfeldighetene da det store lokalet skulle innredes til moderne kursfasiliteter. Kiwi-kjeden tar utdanning av de ansatte på alvor og ønsket seg et interiør som kan tåle stor slitasje og flittig bruk. Her skulle hver tepose få sin tilmålte plass, og helheten skulle gi rom for god funksjonalitet, inspirasjon og høy kvalitet. JH Interiør har bidratt til at AD Arkitekter kunne gjennomføre sine ideer om et elegant og rent uttrykk, med iøynefallende overflater i lakket kirsebær, uten at interiøret fremstår som prangende. Forventningene var beskrevet med en helhetlig detaljrikdom som forlangte skreddersøm ned til siste skruehull.


Når løsningene må lages på målDa den nye Kiwi-skolen i Lier skulle planlegges og designes, var det innlysende at den ikke kunne innredes med lettvinte standardløsninger. Samtidig ga lang og grundig prosjektering og kvalitetssikring liten tid til produksjon og montering. Dette satte store krav til fleksibilitet og profesjonelt engasjement fra teamet som skulle produsere interiøret.
 


 

Innredning og interiør til det 800 m2 store kurslokalet er produsert med høy respekt for nøyaktighet og millimetertilpasning. Bestillingen inneholdt detaljer som spesialtilpasset søyledekor, integrerte løsninger for kaffestasjon og studieplasser, suffløseskjerm på talerstol og rammer for bl.a. biopeis og lydisolerende elementer. 

I det store resepsjonsområdet ønsker en langstrakt disk kursdeltagerne velkommen, og i pausearealet kan det vrimles rundt tre fem meter lange bord. De store konstruksjonene krever nøye håndverk og omsorg for utsøkte detaljer. I datarommet er innredningen spesialtilpasset kundens behov, og i de tre klasserommene har JH Interiør levert pulter og benker som føyer seg naturlig inn i helheten.
 


 

Lyddemping er brukt som et designelement og en viktig miljøskaper; alt er profesjonelt innrammet av JH Interiørs håndverkere. Vakker søyledekor, tilpassede lister og kreativ bruk av trepaneler har skapt et trivelig miljø som utstråler stor sans for detaljer som bringer kvalitet inn i brukernes hverdag.
 

bottom of page